Al 40 jaar Kerstpakketten Specialist
+100 pakketten Bestel voor oktober!
Eigen inpakcentrale
Levering t/m 23 december
Vragen? Neem contact met ons op

Belastingdienst en de werkkostenregeling: Kerstpakketten, ontdek de Mogelijkheden!

Belastingdienst en de werkkostenregeling - Kerstpakketten, ontdek de Mogelijkheden - www.Krstpkkt.nl

Kerstpakketten: Een Genereus Gebaar binnen de Werkkostenregeling

Belastingdienst en de werkkostenregeling wat betekent het voor een werkgever? Kerstpakketten zijn een geliefde traditie die werkgevers elk jaar weer in vervoering brengt. Met de komst van de werkkostenregeling (WKR) zijn er echter enkele veranderingen opgetreden. Wat betekent dit voor werkgevers en welke mogelijkheden biedt het?

Kerstpakketten binnen de WKR: Eenvoud en Duidelijkheid

Voorheen waren werkgevers onzeker over de fiscale aspecten van kerstpakketten. In de oude regeling mocht een werkgever tot €70,- belastingvrij besteden aan een kerstpakket per werknemer. Hierover betaalde de werkgever een eindheffing van 20%. Dit bracht administratieve rompslomp met zich mee en maakte het lastig om aan alle regels te voldoen.

Gelukkig heeft de WKR dit vereenvoudigd. Voor werkgevers gold voorheen een wirwar van 29 verschillende regels voor diverse vergoedingen en verstrekkingen. Nu is er alleen nog maar de werkkostenregeling waar rekening mee gehouden hoeft te worden. En ja, dit geldt ook voor kerstpakketten.

Belastingvrije Kerstpakketten: Wat zijn de Regels?

Kerstpakketten vallen over het algemeen onder het ‘niet-verrekenbare deel’ van het WKR-budget. Dit budget bedraagt in 2021 3% van de eerste €400.000 van de totale fiscale loonsom van de organisatie, en 1,18% daarboven. Dit wordt de forfaitaire, of vrije ruimte genoemd. Het niet-verrekenbare deel betekent dat deze uitgaven niet kunnen worden verrekend met het loon van de werknemers.

Uiteraard kan een werkgever ervoor kiezen om de kosten van het kerstpakket door te berekenen aan de werknemers. Maar aangezien de meeste werkgevers dit niet doen, vallen de kosten van de kerstpakketten in het niet-verrekenbare deel van het WKR-budget. De aanschaf van de kerstpakketten komt dus ten laste van de forfaitaire ruimte en wordt afgetrokken van het beschikbare budget.

Er is echter één voorwaarde waarmee rekening moet worden gehouden: de gebruikelijkheidstoets. Deze toets vereist dat de uitgaven niet meer dan 30% mogen afwijken van vergelijkbare uitgaven binnen de organisatie of branche. Als een uitgave van €250,- per persoon voor een kerstpakket gebruikelijk is, is er na de invoering van de WKR geen enkel probleem om dit bedrag te besteden aan kerstpakketten voor de werknemers!

Kerstpakketten Binnen de WKR: Een Blijk van Waardering

Met de WKR zijn kerstpakketten nog steeds een waardevol gebaar van waardering voor werknemers. De eenvoud en duidelijkheid van de regeling bieden werkgevers de mogelijkheid om met plezier en zonder zorgen de kerstpakketten te verzorgen. Laat de feestelijke geest sprankelen en verras jouw werknemers met een betoverend kerstpakket binnen de grenzen van de werkkostenregeling!

Laten we de vreugde van kerstpakketten omarmen, Een gebaar van dankbaarheid, als een melodie zonder belemmering. Binnen de werkkostenregeling vinden we mogelijkheden, zo vrij, Om werknemers te verheugen, als een sprankje magie.

Bron: Kerstpakketten, Belastingdienst en de werkkostenregeling