Streekproducten food trends

Food trends

Ook dit jaar komen er weer nieuwe foodtrends, maar een aantal uit 2016 verstevigen zich. Hieronder een lijstje:

FoodTrends 2017 - Streekpakketten gevuld met streekproducten zijn hot! - www.KerstpakkettenCadeaubon.nlAmbachtelijk eten en drinken wordt nog belangrijker.
We willen weten waar ons eten geproduceerd wordt en kopen steeds meer lokaal.
We gaan ook steeds weer meer zelf maken. Dus ook dit jaar weg met de pakjes en zakjes. Ga voor puur en zelfgemaakt.

 

 

Streekproducten food trends

  • We gaan minder vlees eten.
    We worden ons steeds meer bewust van het effect van de productie van vlees op het milieu, het dierenwelzijn en de invloed van vlees op onszelf. Kies dus maximaal 5x per week vlees en ga voor minimaal 2 dagen zonder vlees, maar met vis, peulvruchten (zoals kikkererwten, linzen en bonen), eieren of noten.
  • Ook de maaltijdboxen blijven hot.
    We willen gezin, werk en vrienden blijven combineren met gezond eten. En een maaltijdbox biedt dan veel gemak.
    (Zelf gebruik ik hem nog steeds niet met 3 kids en een bloeiende praktijk, maar gezond eten we wel, dus ook zonder box kan dat.
    Maar je hebt tijd nodig om te plannen)
  • We gaan steeds meer vis eten, ook de meer onbekende soorten.
    Vis bevat gezonde vetzuren en is milieuvriendelijker dan vlees, mits op de juiste manier gevangen en verwerkt.
    Ons advies: eet minimaal 1x per week vis en kies dan voor een vette vis, zoals haring, makreel, sardines, zalm enz.
  • We gaan de natuur in op zoek naar kruiden, eetbare bloemen, wild fruit en noten.
    Gezond voor je en het levert je extra beweging op. Bereid je wel goed voor, want we willen niet dat je giftige dingen gaat eten.
  • Plantaardig eten wordt minder saai.
    Beter voor het milieu en talloze mogelijkheden!
  • Wil je voorop lopen? Ga dan aan de zeewier, de groente van de toekomst.
    Weinig belastend voor het milieu en voedzaam.
    Denk eens aan vissoep met zeewier en zeewiersalade. Bevat ook veel calcium.
  • Noten worden het nieuwe tussendoortje.
    Ze zijn goed voor hart- en bloedvaten, kunnen vlees vervangen, bevatten veel vezels en zijn lekker.
    Kies wel ongezouten noten.
  • We gaan in 2017 minder suiker gebruiken en ook zoetstoffen.
    Als je langzaam het gebruik van suiker afbouwt wen je aan de smaak en is het niet zo moeilijk als je denkt om minder suikers te eten.
  • We gaan nog meer gefermenteerde voeding eten, zoals zuurkool, sojasaus en koffie, maar we gaan het zelf maken.
    Fermenteer je groenten, je maakt er je restjes mee op en het is goed voor je darmen.
  • 2017 wordt het jaar van de thee.
    En gaan we meer thee drinken in plaats van koffie. 3-5 koppen thee per dag heeft een gezondheid bevorderend effect en is ook het nieuwe advies van 2016 geweest. In 2017 zetten we dit advies nog meer op de kaart.
  • We gaan in 2017 onze restjes opmaken in plaats van weggooien.
    Denk aan het fermenteren van restjes groenten, gebruik oud brood voor broodpudding of wentelteefjes en maak een boodschappenlijst, zodat je niet teveel koopt.
  • We gaan zelf onze limonade maken.
    Limonades hebben wel veel suiker nodig. Wil je een energie arme variant maken?
    Gebruik dan groenten, fruit en kruiden in water om het op smaak te brengen. Net als in 2016!

Bron: http://www.primavoeding.nl/home/foodtrends-in-2017